Wandelen

Het decor van de natuur is elk seizoen anders, zelfs iedere dag anders gekleurd. Soms kunnen de beelden mijn adem benemen, zo mooi, zo puur.

De natuur is helend omdat we zelf onderdeel zijn, een prachtige schepping. Helaas heeft de mens zich steeds meer los gemaakt van het ritme van de natuur. Een rustperiode is, in deze hectische tijd, vaak moeilijk te accepteren terwijl het in de natuur heel gewoon is. Ik probeer mee te gaan met de seizoenen, dat geeft me rust. Periodes van grond bewerken, ontwikkelen, bloeien, en de grond met rust laten.

Wandelen brengt inzicht in eigen handelen. Welke strategieën gebruik ik tijdens mijn levenswandel? Hoe ga ik om met nieuwe situaties? Welke paden heb ik nog niet ontdekt in het persoonlijk leven? Wil ik af van het gebaande pad of loop ik ergens aan voorbij? Vragen die ik mezelf onderweg kan stellen, wanneer daar behoefte aan is.  Bij iedere stap verandert immers het perspectief! Werkelijk stappen zetten betekent beweging brengen in eigen innerlijk herstel of ontwikkelingsprocessen.

Ik kan ook gedachteloos genieten, de geuren opsnuiven, wild zoeken en plaatjes schieten.

Wat ik ook doe onderweg ik ervaar de momenten als kadootjes van de Schepper!